12 medaljer inklusive 8 guld til Team GB Paralympiske cykelryttere

Indholdsfortegnelse:

Med banen overstået ved de paralympiske lege i Rio slutter Storbritannien med en medaljevinding i tabellen

2016-09-13

Banecykling ved de paralympiske lege i Rio har vist sig at være endnu mere succesfuld end ved de foregående olympiske lege for Team GB, med en samlet medalje på 12 medaljer, der blev vundet, inklusive 8 guld.

Redløbet startede den 8. september med forfølgelseskonkurrencer. Megan Giglia vandt guld i kvindernes C1-2-3 3000 m individuel forfølgelse, før Sarah Storey og Crystal Lane tog henholdsvis guld og sølv i C5 3000 m forfølgelsen, og Steve Bate vandt guld i mændenes B 4000 m forfølgelse.

Dag to bestod af flere individuelle begivenheder, hvor sprinterne Sophie Thornhill og Jody Cundy tog guld i henholdsvis kvindernes B 1000m tidskørsel og mænds C4-5 1000m tidskørsel. Louis Rolfe bakkede derefter op med bronze i mændenes C2 3000m tidskørsel senere på dagen.

Kadeena Cox satte en ny verdensrekord i at vinde guld i kvindernes C4-5 500m tidskørsel - en bedrift, der blev endnu mere bemærkelsesværdig af det faktum, at sejren kom mindre end 24 timer efter, at Cox havde løbet til en bronzemedalje i en atletikbegivenhed, kvindernes T38 100 m sprint.

På den sidste dag af løb, den 11. september, tog Neil Fachie sølv i mændenes B 1000m tidskørsel, før Sophie Thornhill tilføjede sit resultat ved at tage bronze i B 3000m individuel forfølgelse, og Lora Turnham vandt guld i begivenheden.

Ugens sidste begivenhed var mændenes C1-5 750 m holdsprint, og det var Storbritanniens hold af Louis Rolfe, Jon-Allan Butterworth og Jody Cundy, der vandt og satte en ny verdensrekord på 48.635 i gang.

2016-08-17

I mandags begyndte Mark Cavendish anden dag i omniumet med kiloet, hvor han blev nummer seks med tiden 1:02,86. Han forbedrede sine chancer for podiet ved senere at blive nummer tre i den flyvende omgang. På trods af hans bedste anstrengelser for at flygte fra fronten og få en omgang under pointløbet, var det bedste, han kunne klare, nummer fire gennem et væld af sprintprimetal. Han sluttede samlet nummer to og tjente et sølv, hans første olympiske medalje nogensinde.

Laura Trott konkurrerede i kvindernes omnium og placerede sig først i både eliminationsløbet og den individuelle forfølgelse, ligesom hun opnåede andenpladsen i scratch-løbet. Samlet set fik hun sin plads øverst på podiet med sin anden guldmedalje i Rio-legene. Hun er nu Storbritanniens mest succesrige kvindelige atlet med fire guldmedaljer på sit navn.

Jason Kenny, Trotts forlovede, kom også derfra med mere olympisk ære. Kort efter Trotts sejr på omnium tog Kenny på banen for at konkurrere i herrernes keirin. Da han sluttede på førstepladsen, har han vundet sin tredje guldmedalje i Rio. Han har nu seks guldmedaljer, hvilket svarer til Sir Chris Hoys tal. Mellem dem kan Kenny og Trott nu prale af 10 olympiske medaljer.

Rebecca James tilføjede Team GB-målet på 48 medaljer i alt i Rio ved at tage sølv i kvindernes sprint, hvor Katy Marchant tæt bagefter tjente en bronzemedalje.

I alt har Team GB vundet 12 olympiske medaljer gennem cykling. 11 på banen og Chris Froome fik en bronze i landevejskørsel, hvilket gør dette til det mest succesrige år i udlandet for Team GB-cyklisterne.

2016-08-15

Mændenes holdforfølgelse startede weekenden med at levere endnu en guldmedalje samt en ny verdensrekordtid på 3:50,26. Det var et tæt løb, hvor australieren tog en tidlig føring, men de faldt hurtigt ned til tre mand, og til sidst gav den metronomiske effektivitet af det britiske hold pote. Holdet bestod af Sir Bradley Wiggins, Owain Doull, Ed Clancy og Steve Burke. Dette løb gav Sir Bradley Wiggins sin femte guldmedalje, hvilket gjorde ham til den mest succesrige britiske olympier i historien med otte olympiske medaljer på sit navn.

I lørdags holdt kvindeholdets forfølgelse guldherligheden ved at sætte endnu en verdensrekord på 4:10.23. Joanna Roswell, Laura Trott, Elinor Barker og Kate Archibald slog det amerikanske hold med to hele sekunder, efter at den amerikanske 'hurtigstart'-taktik brød sammen. Laura Trott skrev også historie som den første britiske kvindelige olympier, der vandt tre guldmedaljer.

Rebecca James fik sin olympiske debut under kvindernes keirin og fik sin første olympiske sølvmedalje i processen, efter hendes succes dagen før med at vinde sin kvalifikation til kvindernes sprint med endnu en olympisk rekordtid på 10,72 sekunder.

Søndag viste sig at være endnu en succesfuld dag for de britiske atleter, da Jason Kenny og Callum Skinner gik indbyrdes i en fuldstændig britisk finale for mændenes sprintkonkurrence. Kenny viste sig at være både taktisk og fysisk overlegen i forhold til Skinner og vandt sin femte guldmedalje. Det er kun Sir Chris Hoy, der har vundet flere guldmedaljer (for nu - Kenny kører Keirin i morgen), så hvis han får succes, kan vi ikke lade være med at spekulere på, om han kan finde vej til nytårs udmærkelseslisten.

Mændenes omnium kom også i gang søndag med Mark Cavendish, der repræsenterede Team GB. I scratch-løbet sluttede han på sjettepladsen, efter et udbrud klarede af med 13 omgange tilbage. I den individuelle forfølgelse blev han nummer to, kun efter Lasse Norman Hansen fra Danmark, der satte ny olympisk rekord. Cavendishs eliminationsløb gik ikke helt efter planen, da et dårligt timet dyk ned ad banken så ham sidde fast i trafikken, hvilket resulterede i en tur ind i den blå 'Côte d'Azur' malerstrimmel og eliminering på kun 10 th sted.

12/08/16

Teamsprint

Torsdag aften viste sig at være en gylden en for Team GB på velodromen, hvor herreholdssprinterne fik de første banecykelguldmedaljer i spillene for Storbritannien. Selvom det ikke blev betragtet som favoritter på grund af mindre end spektakulære præstationer i tidligere verdensmesterskaber, forhindrede dette ikke Storbritannien i at slå de nuværende verdensmestre New Zealand med en ny olympisk rekord på 42,440 sekunder.

Holdet, der består af Jason Kenny, Phillip Hindes og Callum Skinner, bragte det fjerde guld indtil videre til Team GB i Rio 2016, hvilket bringer det samlede tal til 15 medaljer. Det var også Jason Kennys fjerde olympiske guldmedalje, hvilket gjorde ham til en af de mest dekorerede britiske olympiske spillere nogensinde bag folk som Sir Steve Redgrave og Chris Hoy.

Skinner havde et stort pres på ham for at udfylde den tredjemandsplads, som den seksdobbelte olympiske mester Chris Hoy havde efterladt i forfølgelsesholdet. "Det har ikke været en nem vej," sagde han. Så at komme her og blive olympisk mester er utroligt. Vi har arbejdet så hårdt, og det viser, at det betaler sig.'

Team Pursuit

Før det dog, var succesen i velodromen allerede startet med, at kvindernes holdforfølgelse satte verdensrekord under deres kvalifikationstur. Holdet blev nummer syv ud af ni hold og formåede at barbere fire tiendedele af et sekund fra den tidligere rekordtid på 4:13.683, sat af Australien i 2015. De møder nu Canada i anden runde om en plads i finalen.

Mænds holdforfølgelse satte også den hurtigste tid i deres kvalifikationsløb og endte kun tre tiendedele uden for deres egen verdensrekord. Sir Bradley Wiggins, Ed Clancy, Owain Doull og Steven Burke satte en tid på 3:51.943, næsten tre et halvt sekund foran Danmark, der kvalificerede sig som nummer to. De skal nu køre mod New Zealand i semifinalen på fredag.

Road race - 2016-08-08

Med en rute, der er blevet sprængt for sine farlige nedkørsler, har Rio-vejløbene i weekenden forårsaget så meget kontrovers, at UCI er blevet tvunget til at springe til sit forsvar.

Ruten på 237,5 km påvirkede Team GB i høj grad i mændenes løb. Det var forventet, at Thomas ville støtte Froome, men efter at have forladt sit angreb for sent, var det Geraint Thomas, der skubbede videre til en medalje. Desværre styrtede han ned på den stejle nedkørsel fra Vista China, og på trods af at han kom tilbage og afsluttede løbet, var der ingen medaljer til Team GB. Thomas endte på en 11. plads efterfulgt af Froome på en 12. plads. Yates sluttede på en 15. plads. Ian Stannard og Steve Cummings gennemførte ikke løbet, efter at de begge havde sat i tapre vendinger på fronten for at skære ned på feltet i de tidlige stadier.

Med kun tre Team GB-cyklister, der konkurrerede i kvindeløbet, var det klare fokus på Armitstead som holdleder. Efter et tidligt drama med et punkteret dæk ved 10 km inde, hvilket førte til et cykelskifte, indhentede hun hovedet af feltet.

Emma Pooley førte feltet op ad stigningen og sluttede på en 58. plads - en plads efter sin holdkammerat Nikki Harris. Armitstead endte på en femteplads, da hun blev droppet på anden halvdel af stigningen, og afsluttede hendes uge med uro i skuffelse. Hun forventedes at bringe en olympisk medalje tilbage og var favorit til podiet under søndagens løb. Hun hævder selv, at suspensionen fra antidoping i Storbritannien ikke påvirkede hendes tankesæt under løbet, og at hun 'simpelthen ikke kunne klatre hurtigt nok'.