Giro d'Italia 2017: Tom Dumoulin slår Quintana i sidste TT for at vinde Giro d'Italia med 31 sekunder

Indholdsfortegnelse:

Team Sunweb-rytteren bliver den første hollandske vinder af Giroen

I en neglebidende sidste etape af den 100th Giro d'Italia producerede Tom Dumoulin (Team Sunweb) sit livs tidskørsel for at snuppe løbet fra Nairo Quintana (Movistar). Næsten fra det første sving på pedalen på den 29,3 km lange tidskørsel, trak Dumoulin sig væk fra sine rivaler for at trække tiden tilbage, han havde tabt i de foregående par etaper.

Han skulle fylde 53 sekunder og sluttede til sidst 1m24s foran Quintana, der formåede at hænge på andenpladsen, hvor Italiens Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) kom på tredjepladsen.

Det viste sig at være den perfekte afslutning på et løb, der har haft dramatik, heroics og kontroverser i løbet af sine tre uger.

Den endelige sejrsmargin på kun 31 sekunder var et vidnesbyrd om, hvor tæt kampen var, og der vil være få mennesker, der vil føle, at Dumoulins sejr ikke var fuldt fortjent.

Hvordan etape 21 af Giro d'Italia gik ud

På tærsklen til sidste etape må arrangørerne af Giro d'Italia 2017 have gnidet sig i hænderne på, hvor godt løbet havde udviklet sig, og kulminerede i denne spændende afslutning.

Da rytterne stillede op på startrampen, var der stadig ingen sikkerhed for, hvordan dette års Giro ville forløbe.

Kun et par dage tidligere havde Team Sunwebs Dumoulin lignet en sikker vinder.

Efter etape 15 havde han en 2m51s-pude over sin nærmeste rival, og han behøvede kun at holde sig tæt på hovedudfordrerne i bjergene og ikke tabe for meget tid, og han ville vinde en let sejr i sidste tid -forsøg – en 29,3 km lang tur ned ad bakke fra Monza til Milano.

Et par kostbare fejl i løbets sidste par etaper betød imidlertid, at han mistede den lyserøde trøje og gik ind i tidskørslen på fjerdepladsen på GC, 53 sekunder efter den nye løbsleder Quintana.

Også foran ham var Nibali, der var 39 sekunder nede på Quintana, og FDJs Thibaut Pinot på 43 sekunder.

Dumoulin var blandt favoritterne til at vinde etapen, takket være hans overlegne tidskørselsevner sammenlignet med hans rivaler, men det var usikkert, om han kunne slå 53 sekunder tilbage på ganske kort afstand, især som han havde set ud. fysisk udmattet i de foregående par faser.

Før starten på den 21st etape var det svært at forudsige, hvem der ville være på podiet til sidst, og i hvilken position.

På samme måde havde Adam Yates (Orica-Scott) en føring på 28 sekunder i løbet af tidskørslen, men manden i hælene på ham var Bob Jungels (Quick-Step Floors), en af de bedste tidskørespillere i feltet, så den endelige vinder af den hvide trøje var lige så usikker som den lyserøde.

Tidligt på etapen blev den bedste tid sat af hollænderen Jos van Emden (LottoNL-Jumbo) på 33m08s. Da favoritterne satte afsted, etablerede Dumoulin sig hurtigt som den bedste mand mod uret.

Ved det første checkpoint havde han allerede slået betydelig tid tilbage på hver af de tre mænd foran ham på GC.

I mellemtiden kom Jungels hjem i en tid på 34m02s, hele 94 sekunder foran Yates for at tage den hvide trøje af den britiske rytters ryg.

Dumoulin kunne ikke vinde etapen. Hans tid på 33m23s var nok til at give ham nummer to efter Van Emden, men endnu vigtigere var det 1m27s foran Pinot, 54 sekunder foran Nibali og 1m24s foran Quintana.

I slutningen af en af de mest spændende Giroer i nyere tid vandt Dumoulin den 100th udgave af løbet med en margin på kun 31 sekunder, for at blive den eneste Hollænder vinder Italiens bedste løb.

Quintana formåede at hænge på andenpladsen på podiet med Nibali på tredjepladsen.

Også på det sidste podie tog Team Skys Mikel Landa King of the Mountains-trøjen, og Quick-Step Floors' Fernando Gaviria tog pointtrøjen, mens Quick-Step Floors også tog holdprisen.