Fernando Gaviria og Laurens De Plus forlader Giro d'Italia

Indholdsfortegnelse:

Ryttere ofre for en udmattelseskrig i en første uge med sygdom og skade

Tape 3-vinderen Fernando Gaviria og vigtige Jumbo-Visma-bjergdomestique Laurens De Plus har begge forladt Giro d'Italia i hvad der har været en udmattende første uge med løb.

Begge ryttere trådte af halvvejs gennem etape 7 fra Vasto til L'Aquila efter en hurtig første times løb, der var i gennemsnit 49,8 km/t.

UAE-Team Emirates bekræftede i et tweet, at dets colombianske sprinter havde opgivet løbet og skrev: 'Efter en stærk første uge er @FndoGaviria blevet tvunget til at stoppe løbet på grund af smerter i venstre knæ, som han har haft i de sidste par dage. Ánimo Fernando'

Gavirias Giro havde fået en beskeden start. Han sluttede som nummer fire på etape 2 til Fucecchio, før han vandt etape 3 til Orbetello. Colombianeren var dog nummer to over stregen og afleverede først sejren efter Elia Vivianis diskvalifikation, efter at løbskommissionen mente, at han havde 'afveget fra sin sprintlinje'.

Gavirias afgang vil være et slag for Emirati-holdet, da de ser deres anden rytter forlade løbet efter Juan-Sebastian Molanos tilbagetrækning tidligere på ugen.

Molano blev trukket fra løbet af sit eget hold, efter at rytteren returnerede 'tilsyneladende usædvanlige fysiologiske resultater' i en intern test. Holdet bekræftede derefter, at de havde suspenderet rytteren for at kunne udføre yderligere test.

Tabet af Molano og Gaviria vil kun gøre UAE-Team Emirates opgaver med at fastholde Valerio Contis raceføring så vanskeligere.

Italieneren fører 1 minut og 41 sekunder i Maglia Rosa efter at have draget fordel af et sejrrigt udbrud på 6. etape til San Giovanni Rotondo.

Forledens tab var den unge belgiske De Plus, der kørte for Jumbo-Visma-holdet.

Den 23-årige havde lidt af sygdom siden starten af løbet, og det ser nu ud til at have bragt en ende på hans Grand Tour.

Hans team bekræftede, at den hurtige start på etapen viste sig at være for meget skrivning på Twitter '@LaurensDePlus, desværre var et offer for den hurtige start på etapen, som varede over 80 km. Han kæmpede, kørte mellem bilerne og besluttede til sidst at opgive løbet.'

Dette vil være et kæmpe slag for den tidligere løbsleder og den samlede favorit Primoz Roglic. De Plus blev anset for at være Roglics stærkeste bjergløjtnant og potentielt uundværlig for alle muligheder, holdet ønskede med hensyn til at vinde løbet.

Dette føjede også til fraværet af Robert Gesink med hollænderen ude af stand til at starte Giroen efter at have pådraget sig to brud i et styrt ved Liege-Bastogne-Liege.