Ryttere forlader Tour of the Alps på sidste etape, selvom de er i top 10

Indholdsfortegnelse:

Ryttere, der stopper for at fokusere på Liege-Bastogne-Liege, viser, hvor meget hold prioriterer nogle løb frem for andre

The Tour of the Alps - en velrespekteret UCI 2. HC-begivenhed - afsluttes i dag med en etape på 200 km gennem Trentino-bjergene i det nordlige Italien, men en række ryttere, der havde kæmpet om det samlede klassement, er droppet ud på den sidste dag.

Damiano Caruso (BMC), Jose Mendes (Bora-Hansgrohe), Davide Formolo og Davide Villela (Cannondale-Drapac), og Stefan Denifl og Larry Warbasse (Aqua Blue Sport) er alle registreret som DNS (startede ikke) om morgenen på den femte og sidste etape, hvilket nogle bemærkede som nysgerrigt.

Det blev dog hurtigt fastslået, at hver af de seks ryttere skulle starte Liege-Bastogne-Liege denne søndag, hvilket så ud til at besvare spørgsmål om rytternes utidige exit.

Forklarende tweets fra både Cannondale-Drapac og BMC bekræftede det snart.

Davide Formolo havde imidlertid siddet på 5. pladsen i GC, kun 31 sekunder efter racelederen Geraint Thomas (Team Sky), og BMC's Caruso havde været 8. med 42 sekunder tilbage. Jose Mendes blev 16. og Davide Villela 28.

Beslutningen om at opgive, mens de havde så stærke positioner i løbet, faldt ikke i god jord hos nogle, især når chancerne for succes ved et løb som Liege er meget mindre, end det ville være, hvis de pågældende ryttere fortsatte. kæmper ved Tour of the Alps.

At bruge bestemte løb som træningsplatform til at forberede sig til andre løb har længe været indgroet i rytternes kalendere, men det ser ud til, at denne episode ved Tour of the Alps har kastet lys over, hvor meget hold prioriterer bestemte løb frem for andre.

Jonathan Vaughters, Cannondale-Drapac-teamlederen, begrundede, at beslutningen om at trække ryttere for tidligt kunne undgås: 'Jeg forstår, hvorfor løbsarrangøren ville blive ked af det. Løsning? Strategisk+forenet løbskalender -Ikke aktuelt overbooket rod, sagde han på Twitter.

I mellemtiden går Geraint Thomas ind på 5. etape på fredag med en føring på 13 sekunder over Thibaut Pinot (FDJ). Domenico Pozzovivo (Ag2r) er tredje på 16 sekunder og skal også starte Liege-Bastogne-Liege på søndag.