Tour of Britain 2018 Etape 8: Julian Alaphilippe vinder OVO Energy Tour of Britain, da Caleb Ewan vinder sidste etape

Indholdsfortegnelse:

Alaphilippe vinder OVO Energy Tour of Britain, da Caleb Ewan tager etapesejr på gaderne i London

Caleb Ewan fra Mitchelton Scott tog en spændende sprintsejr i Londons gader på sidste etape af Tour of Britain, hvorved Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) blev nummer to, mens Andre Greipel (Lotto Soudal) endte på tredjepladsen, mens Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) tager den samlede sejr.

Alaphilippe sluttede i hovedgruppen, hvilket sikrede hans samlede sejr med en margin på 17 sekunder til Wout Poels fra Team Sky.

Hovedfeltet blev kun kortvarigt forstyrret af en imponerende solo-pause fra Vasil Kiryienka (Team Sky), som førte feltet solo, indtil en ivrig peloton, der dystede om mellemspurten, fangede ham med 11 km tilbage.

Den britiske rytter Alex Paton (Canyon Eisenberg) tilførte løbet noget sent spænding, da han vandt den sidste Eisenberg-mellemvinsprint mod Matt Holmes fra Madison Genesis, som kæmpede imponerende foran feltet i det meste af løbet., og blev også nummer to i KOM-klassificeringen.

Efter mellemspurten og afslutningen på Kiryienkas angreb virkede det sikkert, at løbet ville komme ned til en massespurt.

Før togene fra Quickstep, Lotto Soudal og Mitchelton Scott stillede op ved siden af hinanden, og Mitchelton Scotts Caleb Ewan så sikker ud til at vinde, da Mitchelton-ryttere førte 500 m fra mål, hvor Gaviria og Greipel ikke udgjorde nogen alvorlig trussel.

Patrick Bevin fra Team BMC tog sprintertrøjen, mens Nic Dlamini fra Team Dimension Data vandt King of the Mountains-klassificeringen. Lotto NL-Jumbo vandt holdklassificeringen.

Hvordan scenen udfoldede sig

På de snævre, flade og kriteriumslignende gader i London var det usandsynligt, at et udbrud ville blive en succes fra starten. Etapen var 77 km lang og havde ingen udfordringer med hensyn til stigning eller terræn, der sandsynligvis ville fragmentere gruppen – kun en håndfuld mellemspurter.

Efter 13 km løb kom der en vis spænding, da Geraint Thomas forsøgte at bygge bro til et lille udbrud. Han lavede broen, men ikke overraskende ville feltet ikke tillade den at holde fast, og gruppen blev rullet ind.

Team Sky fortsatte med at animere løbet. En pause med Sylvain Chavanel (Direct Energie), Conor Swift (Madison Genesis) og Matt Holmes (Madison Genesis) flyttede væk og fik selskab af ingen ringere end Chris Froome.

Overraskende nok viste dette træk sig lidt mere vedholdende, og det strakte sig til 10 sekunder, men det blev også spranget af 32 km-mærket. Det gav plads til et modangreb, der viste sig at være mere vellykket.

Der var faktisk 44 km tilbage, da dagens stærkeste træk kom fra Vasil Kiryienka (Team Sky), som brød ud med Emils Liepins (One Pro Cycling), men droppede Liepins for at fortsætte solo.

Vasil Kiryienka fra Team Sky rykkede til en føring på 30 sekunder med 33 km tilbage. Med en rasende flok, der jagtede ham ned ad 50 km/t, viste han imponerende styrke ved at holde gruppen væk og bevarede en føring på 20 sekunder med 20 km tilbage.

Da en ivrig flok jagtede efter mellemspurten ved 11 km tilbage, blev Kiryienkas pause fanget, og scenen var sat til en sprintafslutning.