Tom Pidcock overrasket over at blive 'verdens næstbedste i cyclocross

Indholdsfortegnelse:

Den 20-årige blev nummer to i verdensmesterskaberne i elitecyklocross bag Mathieu van der Poel

Tom Pidcock har udtrykt sit chok over at blive 'verdens næstbedste i cyclocross' efter at have taget sølv bag Mathieu van der Poel ved verdensmesterskaberne.

Den 20-årige kørte et ekspertløb i sin debut på eliteniveau, hvor han afværgede det belgiske hold til at indtage andenpladsen på dagen og sluttede bag den tredobbelte mester Van der Poel.

Efter at have krydset målstregen i Dufendorf, Schweiz, fort alte Pidock om, hvordan resultatet overgik hans forventninger til mesterskaberne.

'For at være ærlig troede jeg ikke, at jeg ville være så stærk. Jeg kendte dette kursus, og disse forhold ville passe mig. Det var utroligt,' sagde Pidcock.

'Jeg er den næstbedste i verden i cyclocross i dag. Det er uvirkeligt. Mathieu er en af de bedste ryttere i verden, og jeg var nummer to efter ham i dag. Det er utroligt.'

Mens Van der Poel løb væk med sin eftertrykkelige føring fra den allerførste omgang, kæmpede Pidcock hårdt i de indledende omgange sammen med den belgiske foursome Michael Vantournout, Toon Aerts, Eli Iserbyt og Wout van Aert..

På den mudrede, tekniske bane iværksatte Pidcock et stikkende angreb på tredje omgang af syv for at distancere sig fra resten. I første omgang fulgte Iserbyt angrebet, før det faldt fra.

Pidcock holdt ud med sin indsats og krydsede til sidst målstregen 1 minut 20 sekunder efter Van der Poel og 25 sekunder foran Aerts, der fuldførte podiet.

Hans resultat fik Storbritannien til at sikre sig sin første elite cyclocross-medalje for mænd. Det var også den første britiske elitemedalje ved verdensmesterskaberne i cyclocross siden Helen Wymans bronze i Hoogerheide i 2014.

Pidcock sikrede sig den første verdenselitære medalje, selvom han stadig var berettiget til at køre i U23-kategorien. Men efter at have vundet U23- titlen i sidste sæson, besluttede Pidcock at springe op til eliteniveauet for at dyste mod verdens bedste. Det var en beslutning, som Pidcock sagde, viste sig at være korrekt.

'Jeg kunne være blevet i U23, det ville have været nemmere, men i sidste ende er jeg på podiet blandt eliterne, det er meget behageligt,' forklarede Pidcock.

'Det er også mærkeligt, fordi jeg var syg hele ugen. Siden tirsdag har jeg ikke rigtig redet, men måske har det været godt for mig. Måske skulle jeg være syg oftere.'

Tidligere i weekenden sikrede britiske Anna Kay sig den eneste anden medalje, da hun tog bronze i kvindernes U23-løb bag franske Marion Riberolle og ungarske Kata Vas.

Billede: Trinity Racing