Giro d'Italia 2017: Tom Dumoulin taber pink, mens Mikel Landa endelig vinder etapesejr

Indholdsfortegnelse:

Nairo Quintana arver føringen i løbet, da Mikel Landa tager en etape efter to gange at være blevet nummer to

Mikel Landa har vundet 19. etape af Giro d'Italia, hvor han kørte væk fra sine udbryderkammerater for at tage en fin solosejr på toppen af en Piancavallo-topmødet. Efter at være blevet nummer 2 på 16. etape til Vincenzo Nibali, derefter andenplads igen til Tejay Van Garderen på 18. etape, havde sejren været længe undervejs for spanieren, som nu næsten har vundet bjergklassifikationen.

I løbet om det samlede GC skiftede den lyserøde førertrøje hænder fra Tom Dumoulin til Nairo Quintana, efter at hollænderen blev droppet på den sidste stigning og sluttede over et minut ned til resten af favoritterne.

Quintana tager nu en føring på 38 sekunder over Dumoulin og 43 sekunder over Nibali, der går ind i den sidste bjergetape i morgen, før den sidste afsluttende tidskørsel.

Giro d'Italia Etape 19: En dramatisk dag

Den 191 km lange etape fra San Candido og Piancavallo var løbets næstsidste landevejsetape, og så en af kun to resterende muligheder for ryttere til at få en buffer over Tom Dumoulin før den sidste tidskørslen i Milano.

Det tog heller ikke lang tid, før løbet blev levende, med store splittelser i feltet efter blot 50 km, og den pink trøje Dumoulin - sammen med andre GC-ryttere Steven Kruijswijk, Bauke Mollema og Adam Yates - fangede ude bagved.

Der opstod en masse formodninger efter påstande om, at splittelsen var forårsaget af Quintanas Movistar-hold og Nibalis Bahrain-Merida-hold, der kørte hårdt, efter at Dumoulin var stoppet for en naturpause, men disse rapporter var ubekræftede.

Dette, dagen efter at Dumoulin offentligt havde beskyldt begge ryttere for at være for bekymrede over ham og ikke de andre GC-ryttere, og gik så langt som til at sige, at han håbede, at de mistede deres podiepladser som et resultat.

Men med hjælp fra holdene Kruijswijk, Mollema og Yates lykkedes det for gruppen med Dumoulin at bringe løbet sammen igen på dagens anden stigning.

I mellemtiden var der et meget stærkt udbrud på vejen, som indeholdt en række ryttere, der har været meget på angrebet i løbet af de foregående tre uger. Pierre Rolland, Mikel Landa, Luis Leon Sanchez og Rui Costa var alle en del af det 18 mand store træk, og med over 11 minutters fordel med kun den sidste stigning tilbage så det ud til, at etapevinderen ville komme fra denne gruppe.

Tom Dumoulin led en punktering og endnu en jagt tilbage før den sidste stigning, endnu en begivenhed i den stadigt stigende liste over udfordringer, som han har måttet stå over for i sit forsvar af pink, men han kom igen sikkert tilbage.

Da stigningen begyndte, var det Costa og Landa, der slog ud foran i løbet, mens feltet kørte tempo bag ved Movistar, Bahrain-Merida og Team Sunweb..

Det tog ikke lang tid for Landa at droppe Costa og efterlod spanieren med en tur på 9,5 km til mål, da Costa slog sig sammen med Pierre Rolland i jagten.

Men mens løbet om etapen næsten var forbi, lyste løbet om GC op, da vejen begyndte at åbne sig mellem Tom Dumoulin og resten af favoritgruppen.

Oprindeligt ledet af Simon Geschke, men da han kørte alene, sad Dumoulin mellem 15 og 20 sekunder fra gruppens bagside i det meste af stigningen, mens Thibaut Pinot, Ilnur Zakarin og Vincenzo Nibali begyndte at angribe foran. det.

Pinot, Pozzovivo og Zakarin vandt alle tid, og på trods af at de blev distanceret ved én lejlighed i finalen, sluttede Quintana 2 sekunder foran Nibali og sikrede, at denne Giro d'Italia bliver en, der kæmpes om indtil kl. allersidste pedalslag.