Tour de France 2018 Etape 3: BMC vinder team TT for at sætte Van Avermaet i gult

Indholdsfortegnelse:

BMC's tid viser sig at være uovervindelig, da Sagan indrømmer føring, Team Sky nummer to

BMC Racing vandt 3. etape af Tour de France 2018, en 35,5 km holdtidskørsel, der starter og slutter i Cholet.

BMC's vindertid på 38'46 var fire sekunder bedre end Team Sky, syv sekunder op på Quick-Step Floors og ni sekunder op på Mitchelton-Scott. Det gentog holdets succes i 2015, sidste gang Touren bød på en holdtidskørsel.

Peter Sagans Bora-Hansgrohe-hold så aldrig ud til at holde Sagan i gult, og slovakeren blev til sidst droppet af sine holdkammerater for at begrænse tabene til GC-håbet Rafal Majka.

med race føringen nu skifter til BMC's Greg Van Avermaet, den bedst placerede rytter blandt de fire, der krydser stregen sammen.

Nairo Quintana (Movistar) tabte næsten et minut til sine vigtigste rivaler, mens Vincenzo Nibali, Romain Bardet og Ilnur Zakarin også tabte anstændige bidder af tid.

Sådan foldede det sig ud

Tidkørslen for hold er måske ikke den åbningsuge, som den engang var, men efter den voldsomme højoktanhandling i åbningsweekenden repræsenterede det en stor chance for GC-udfordrerne til at opnå nogle store tidsgevinster – eller slå tabt tid tilbage – over deres rivaler.

Du behøvede faktisk kun at se på de planlagte starttider for at se, hvem af favoritterne der havde brug for at få noget tid tilbage.

Først ud af rampen var Mitchelton-Scott-holdet af Adam Yates, derefter kom Froomes Team Sky, efterfulgt af Quintanas Movistar og derefter Richie Portes BMC – en afspejling af den tid, som den GC-jagtende kvartet mistede på åbningsscenen.

Ruten gav bestemt rig mulighed for at gøre nogle reelle forskelle i den overordnede hakkerækkefølge. Med en længde på 35,5 km med start og mål i Cholet var ruten bølgende snarere end kuperet, men stadig en rigtig ben-tester, især efter den hårde åbningsweekend.

Mitchelton-Scott fastsatte en tid på 38'55 for de andre at sigte mod, og Team Sky satte sig behørigt i mål.

Det så dog ikke ud til at planlægge i starten, da Sky krydsede en håndfuld sekunder nede ved første gangs kontrol ved 13 km.

Ved den anden kontrol ved 26,5 km havde de dog væltet underskuddet og ved målstregen var de oppe med næsten 5 sekunder.

Movistar var aldrig favoritter til TTT, så det var svært at vurdere, hvor glade de var for at krydse linjen med en tid 50 sekunder langsommere.

hurtigste tid

Så kom BMC, som helt sikkert var et af de hold, der havde håbet på sejren. De så stærke ud hele vejen igennem og blev belønnet for deres indsats med den hurtigste tid, deres tid på 38'46 tog fire dyrebare sekunder fra Sky med en tur på gennemsnitlig 54,9 kmt.

Så sekunder vundet og tabt for GC-rytterne, der startede tidligt, men de store spørgsmål forblev: Ville BMC's tid stadig være den hurtigste til sidst, og hvem ville være i gult på podiet?

Sagan ville have været glad for at holde fast i det, men den gule trøje er ikke hans prioritet i Touren, og med de 59 bedste ryttere samlet adskilt med kun 16 sekunder, skulle det tage noget særligt fra Bora-Hansgrohe for at holde ham på toppen.

I mellemtiden holdt Team Sunweb Tom Dumoulin i den økonomiske ende af den samlede stilling med en tur på 38'58 , og indrømmede kun 11 sekunder til BMC.

Men Bardet vil have været mindre glad for at se sit AG2R-hold tabe mere end et minut, mens Bahrain-Merida kæmpede efter en anstændig start, og i sidste ende var det faktum, at Nibali tabte en tilsvarende mængde tid, en anstændig øvelse i skadesbegrænsning.

Quick-Step Floors, det næstsidste hold til at starte, var den eneste alvorlige trussel, der kunne nægte BMC etapesejren, og startede som et hus i brand – så meget, at deres rækker splittes fra hinanden, med andenpladsen placerede rytteren samlet Fernando Gaviria blandt dem, der blev skåret løs.

Holdet omgrupperede, men Gaviria var ikke blandt dem. Selv dengang fortsatte de med at se ujævne ud, selvom de med 10 km tilbage at køre stadig kun var 6 sekunder nede.

Og de tabte kun et sekund mere i finalen, hvilket efterlod Phillipe Gilbert kun 4 sekunder fra gult, men BMC – og Van Avermaet – med en etapesejr og løbet førende til at vise efter en fremragende præstation.