Route of 2020 Tour de Yorkshire annonceret

Indholdsfortegnelse:

Mænds- og kvindeløbene er klar til spændende løb på 'hårdeste rute nogensinde'

Ruten for 2020 mænds og kvinders Tour de Yorkshire er blevet annonceret. Begge ruter blev annonceret i Leeds Civic Center fredag morgen og byder på nogle af Yorkshires hårdeste stigninger for, hvad ASO's Christian Prudhomme har beskrevet som løbets hårdeste rute nogensinde.

'Igen har teamet hos Welcome to Yorkshire gjort et fantastisk stykke arbejde med at designe en så smuk, udfordrende og varieret rute, og jeg glæder mig til at se, hvordan begge løb udspiller sig, sagde Prudhomme.

'De er begge sværere end nogensinde før, og når du medregner de millioner af fans, der vil stå langs ruten, ved vi, at 2020-udgaven vil være en, der skal huskes.'

Tour de Yorkshire 2020-rute

Billede
Billede

Den syvende udgave af mændenes løb, der finder sted mellem 30. april og 3. maj, ser ud til at blive afgjort af de sidste to etaper, som byder på 13 stigninger tilsammen.

Etape 3 af mændenes løb bliver en 134 km lang dag mellem Barnsley og Huddersfield. Efter at have besteget Netherthong og Scapegoat Hill, vil de sidste 40 km se bestigninger af Hebden Bridge, Leeming og Shibden Wall, som skulle se en udvalgt gruppe nå målstregen i Huddersfield.

Den sidste etape af kvindeløbet vil skygge for mændenes etape 3, på i alt 114 km, og mangler stigningen af Todmorden.

Sidste etape af mændenes løb løber fra Halifax til Leeds og genbesøger mange af de veje, der blev brugt ved verdensmesterskaberne i september sidste år.

Den 177,5 km lange bane vil tackle syv kategoriserede stigninger, når den går ind i Dales. Løbet vil køre nordpå fra Halifax for at tackle stigningerne i Goose Eye, Barden Moor, Skyreholme og Lofthouse i de første 80 km.

Løbet går tilbage mod syd og bestiger derefter den 3,3 km lange Greenhow Hill, Cow and Calf og Otley Chevin, før det slutter i Leeds.

Etape 2 af mændenes løb og trin 1 af kvindernes løb vil tackle nøjagtig de samme veje mellem Skipton og Leyburn over 124,5 km. Minder fra 2014 Tour de France vil blive gensynet, mens løbet klatrer op ad skråningerne af Buttertubs.

Etape 1 af mændenes løb vil omfavne Yorkshires kystlinje på en 176 km lang etape fra Beverley til Redcar, med stigninger til Hooks House Farm og Lythe Bank.

Sidste års løb så Marianne Vos vinde kvindernes løb, mens Team Ineos' Chris Lawless fik Greg van Avermaet til mændenes løbstitel.