Brabantse Pijl 2017: Sonny Colbrelli vinder fra udbrud

Indholdsfortegnelse:

Bahrain-Merida-rytteren spurter til sejr efter et vindende udbrudstræk. Den forsvarende mester Petr Vakoc kommer på andenpladsen

Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) vandt 2017 Brabantse Pijl i dag i en sprint fra en udbrydergruppe, der blev dannet med 40 km tilbage. Den forsvarende mester Petr Vakoc (Quickstep Floors) blev nummer to, mens Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) fuldførte podiet.

Andenpladsen Vakoc havde slået broen over til lederne i løbets døende stadier, inden han angreb dem på den sidste stigning, men 8-mandsgruppen forblev stort set intakt trods hans anstrengelser. Vakocs holdkammerat Dries Devenyns førte derefter spurten ud med omkring 250 m tilbage, men det var Bahrain-Meridas Colbrelli, der trodsede Quicksteps styrke - sprinteren kom rundt om alle for nemt at tage sejren.

Det er italienerens anden sejr i sæsonen efter at have vundet etape 2 af Paris-Nice i sidste måned.

The Brabantse Pijl indtager onsdagen mellem Paris-Roubaix og The Amstel Gold Race, og er som sådan et forbigående løb mellem Cobbled Classics og Ardennes Classics. Sidste års vinder Petr Vakoc var til stede på startlinjen sammen med holdkammeraten Philippe Gilbert, den nylige vinder af Flandern Rundt, som også vandt Brabantse Pijl i 2011 og 2014, og den jævnbyrdige favorit Michael Matthews, der blev nummer to i både 2015 og 2016.

Løbet startede i Leuven, og da det gik ud i den flamske Brabant-region, slog 5 ryttere fri inden den første af 26 stigninger: Reinardt Van Rensburg (Dimension Data), Adam Blythe (AquaBlue Sport), Lorenzo Rota (Bardiani-CSF), Zak Dempster (Israel Cycling Academy) og Christophe Masson (WB Veranclassic Aqua Protect).

Med Quickstep Floors og Team Sunweb, der satte et tidligt tempo tilbage i feltet, kom løbet over Brabants stigninger, og udbryderen trak en føring på over 4 minutter efter to timer.

Efter at have nået byen Halle, før det vendte tilbage om sig selv på de samme veje, nåede løbet til sidst de afsluttende omgange, som er centreret omkring byen Overijse og Schavei-stigningen, som målet er på toppen af; Et notorisk aggressivt løb, finalen var sat op til at være en thriller.

På det tidspunkt, hvor pelotonen krydsede målstregen for at begynde den første af tre afsluttende omgange, var udbryderens føring blevet bragt helt ned til 55 sekunder. En gruppe fra feltet dannede sig dog på den anden passage over målstregen for at slutte sig til lederne, hvilket gjorde en ledende gruppe på 13 ryttere, der omfattede Lotto-Soudals Tiesj Benoot, Verandas Willems' Stijn Devolder og den endelige vinder Colbrelli.

Når gruppen gik ind i løbets sidste etaper, begyndte gruppen at splintre og angribe sig selv, men feltet bagved kunne ikke bringe afstanden ned til mindre end 20 sekunder.

Ved 4 km tilbage søsatte Vakoc og Tim Wellens (Lotto Soudal) sig ud af feltet for at bygge bro over til den førende gruppe, som på dette tidspunkt var blevet reduceret til 8 ryttere, og fangede dem ved basen af den sidste stigning.

Vakoc var tydeligvis stærk og angreb lige over toppen af gruppen, men ude af stand til at frigøre sig, dette var et træk, der i sidste ende gjorde hans ben sløve forud for slutspurten.

Vakocs holdkammerat Dries Devenyns førte spurten ud, men Colbrelli kom let forbi for at tage sejren.

Classics-sæsonen fortsætter denne weekend med den første del af Ardennes Classics; Amstel Gold Race.