Hvorfor 2018 Omloop Het Nieuwsblad var så undervældende

Indholdsfortegnelse:

Der var et par klare grunde til, hvorfor årets første brostensbelagte klassiker ikke var så spændende

Denne weekend udløste for mange den sande start på cykelsæsonen med Omloop Het Nieuwsblad i lørdags. Denne brostensbelagte endagsklassiker producerer norm alt elektrisk racing og opbygger forventningen til den kommende Flandern Rundt til håndgribelige niveauer.

Men selv om Michael Valgrens (Astana) smarte angreb førte til en imponerende solosejr, kunne jeg ikke lade være med at føle mig lidt utilfreds med dette års løb.

I modsætning til de seneste års trend producerede 2018 Omloop ikke fyrværkeriet på de meget elskede brostensbelagte stigninger mellem de sædvanlige skyldige, som vi er vant til at se.

Nedenfor er et lille kig på, hvorfor vi alle er blevet overvældet af dette norm alt fristende løb.

Hvis den ikke er i stykker, må du ikke reparere den

Billede
Billede

På papiret skulle Omloop Het Nieuwsblad, der ændrede sin rute til mål for at gentage ruten fra Flandern Rundt fra 2011 og før, have givet spændende løb. Den brostensbelagte klatreduo af Muur van Geraardsbergen og Bosberg decimerer norm alt feltet.

I år blev det dog lidt tomt. Henvend dig bare til statistikeksperten og cykeljournalisten Cillian Kelly, som fremlagde nogle interessante tal vedrørende weekendens løb.

For kun anden gang i to årtier sluttede de 50 bedste ved løbet inden for et minut efter vinderen af løbet, i dette tilfælde Valgren.

Yderligere lykkedes det 56 ryttere at krydse stregen inden for 15 sekunder efter, at Astana-manden brød trenden med, at kun en håndfuld nåede mål nær den endelige vinder.

Det ser ud til, at den tidligere afslutning af den brostensbelagte Wolvenbreg og Leberg sluttede af med den brostensbelagte Molenberg producerede en mere interessant afslutning, der betød flere angreb og fristede flere ryttere væk fra at spille det ventende spil.

Du kan ikke ændre vejret

Billede
Billede

Sep Vanmarcke (EF-Drapac) gjorde sit bedste for at lyse op i løbet med en bjergstormende opstigning af Kappelmuur. Han formåede at bruge lidt tid på en jagende gruppe af slagmænd, herunder forsvarende mester Greg Van Avermaet (BMC Racing) og tredobbelt cyclocross verdensmester Wout van Aert (Verandas Willems-Crelan)..

Vanmarcke, med selskab af en frisk Zdenek Stybar (Quick-Step Floors), gjorde sit bedste for at få noget til at ske før finalen, men en bitter modvind annullerede ethvert angreb fra kun en håndfuld ryttere, der holdt fast.

Efter løbet undgik Stybar vinden og spillede en stor rolle i løbets konservative karakter. Van Avermaet, Philippe Gilbert (Quick-Step Floors), Tim Wellens og Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) prøvede alle solo-angreb, men man kunne mærke, at vinden bare var for stærk til en dag med individuel storhed.

Valgren formåede til sidst at undslippe solo, men dette kom kun med under 2 km, og det lykkedes kun lige at være foran en hæsblæsende peloton.

Lørdagens Omloop Het Nieuwsblad viste sig at være et perfekt eksempel på, hvordan et løb kan neutraliseres af vejret.

Nej Peter, ingen fest

Peter Sagan trækker i hjulet ved præsentationen af den 101. Flandern Rundt

Peter Sagans (Bora-Hansgrohe) beslutning om at gå glip af åbningsweekenden med brostensbelagte løb påvirkede bestemt, hvor spændende løbet var.

Den tredobbelte verdensmester har aldrig vundet denne åbningsklassiker, men har været en stor hovedperson i de to foregående udgaver, der blev nummer to efter Van Avermaet i 2016 og 2017.

Der er uundgåeligt en stemning omkring slovakken, når det kommer til hans racerstil, at han vil angribe før finalen, uanset om det er den rigtige beslutning.

Denne mangel på tålmodighed gør ethvert løb, som Sagan starter spændende, og det er derfor hans cykelsports største superstjerne. Så hans beslutning om at gå glip af Omloop for første gang siden 2015 betød, at løbet manglede den karakter, der norm alt tænder spændingen ved den "sande start på cykelsæsonen"..

Ingen livedækning af kvindeløbet

Billede
Billede

Om dette er arrangørernes skyld, Flanders Classics, eller tv-stationerne Sporza og Eurosport, er jeg usikker på.

Alligevel var en grund til, at denne norm alt spændende brostensbelagte klassiker ikke leverede, den ikke-eksisterende tv-dækning af det parallelle kvindeløb.

Christina Siggaards overraskende sejr blev kun videregivet til den tilskuende cykelverden af racerradio og nogle optimistiske live tweeting fra journalister ved løbet.

En særlig skuffelse i betragtning af mængden af tv-medier til stede for at dække mændenes race.

Dette tema er alt for velkendt med cykelfans, da det ser ud til, at live-racingdækningen af kvinders store løb ikke har nået det niveau, det skal være på.

Kvindernes løb sluttede, mens mændenes løb stadig var 50 km fra mål, og der skete ikke særligt meget spændende løb.

Det ville helt sikkert have givet mening at vise den neglebidende afslutning til kvindernes løb, mens mændenes løb stadig var så langt fra sin afslutning, men klart ikke.