Roglic slår Pogacar i første løb i 100 dage

Indholdsfortegnelse:

Primoz Roglic skubbede Tadej Pogacar ind på andenpladsen ved de slovenske nationale mesterskaber og vandt det første løb i 100 dage

I det første ordentlige landevejsløb siden 7. etape af Paris-Nice den 14. marts 2020 blev Primoz Roglic (Jumbo-Visma) kronet som slovensk nationalmester i landevejsløb efter at have slået Tadej Pogacar (UAE-Team Emirates) – der styrtede tidligere i løbet – på topmødet til Ambrož pod Krvavcem med 10 sekunder.

Matej Mohorič (Bahrain-Mclaren) var yderligere 19 sekunder nede på tredjepladsen.

Kvindernes løb havde et lignende underskud mellem første og anden, hvor Urša Pintar (Alé BTC Ljubljana) vandt med 14 sekunder over Špela Kern (Lviv Cycling Team). Der gik dog yderligere ni minutter, før podiet var fuldført, da Pintars holdkammerat Urška Žigart rullede ind 9:15 ned over vinderen.

Slovenien skulle ikke have været alene om at afholde sine nationale mesterskaber denne weekend, men coronavirus-pandemien betyder, at mange nationer har udskudt eller aflyst deres løb. Mens nogle har håbet om at uddele trøjer denne sæson, har mange resigneret med at have et hul på listen over vindere.

Roglic var tilfreds med både sin sejr og chancen for at køre igen. "Det er virkelig vidunderligt, at situationen tillader os endelig at køre race igen og gøre det, vi er bedst til, nemlig at køre racerløb på vores cykler," sagde han i en pressemeddelelse fra sit Jumbo-Visma-team.

'Jeg er derfor meget glad for, at jeg var i stand til at tage den nationale titel i mit første løb i sæsonen,' tilføjede Roglic og fremhævede det faktum, at han havde givet afkald på de tidlige sæsonløb, der gik forud, før de nationale lockdowns blev suspenderet sæsonen.

'Det var et hårdt løb med en meget hård sidste stigning. I betragtning af resultaterne i foråret var Tadej favorit, og det var bestemt ikke let at slå ham. Jeg havde rekonstrueret stigningen godt i de sidste par dage, så jeg vidste, hvor jeg skulle angribe.

'Det, at jeg tager sejren her i mit første løb i sæsonen, føles meget godt. Jeg er bestemt ikke i topform endnu, men jeg glæder mig allerede til de kommende løb. Jeg vil også gerne takke holdet for at gøre en indsats for at støtte mig i Slovenien. Det betyder meget for mig.'

WorldTouren er i øjeblikket planlagt til at vende tilbage med Strade Bianche lørdag den 1. august, og kickstarter en hvirvelvind af et par måneders løb, da UCI forsøger at proppe alle tre Grand Tours, de fem monumenter og masser af løb udover det.

De slovenske farver vil sandsynligvis blive set i Tour de France, da Roglic er en del af en trepartskamp med holdkammeraterne Tom Dumoulin og Steven Kruijswijk. Den hollandske duo har begge været på podiet de seneste år. Fans af det hollandske hold vil håbe, at multi-leader tilgangen virker bedre for dem, end den gjorde Movistar i tidligere sæsoner.