Olympisk og tidligere verdensmester Pooley vinder det første adventure-løb 'Further

Indholdsfortegnelse:

Emma Pooley dominerer første udgave af multi-terræn, grænseoverskridende Pyrenæernes udholdenhedsbegivenhed. Billeder: Yderligere

Tidligere professionel cykelrytter, som blev multisportsmester, Emma Pooley, har vundet den første udgave af Further - et eventyrløb dybt i Pyrenæerne, der krydser veje, spor, gamle smuglerruter og grænseoverskridende vandreture mellem Frankrig, Andorra og Spanien.

På trods af kun at være en 529 km lang rute, tog de udfordrende parcours konkurrenterne fra standardveje til stejle fårestier via forrevne grusstier - til tider nåede højder på 2.540 m, med cykeltransport næsten obligatorisk.

Billede
Billede

Pooley sluttede næsten 3 timer før den næste rytter og sagde, det var simpelthen det sjoveste, jeg nogensinde har haft på en cykel. Lige nu er jeg øm og søvnløs og meget glad for at få en pause og en fantastisk kaffe.'

'Der var tidspunkter, hvor jeg spekulerede på, om Further havde designet banen som et omfattende og grusomt eksperiment i performancekunst, men i sidste ende var det den smukkeste, udfordrende og lykkeligste oplevelse, jeg nogensinde har haft på en cykel,' konkluderede hun.

Billede
Billede

I alt deltog 27 ryttere i løbets første udgave, hvoraf kun otte nåede over målstregen for at fuldføre løbet som et vidnesbyrd om udfordringens yderste.

Pooleys succes - og de otte andre erobreres succes - bekræftede løbsarrangørens tro på, at alle konkurrenter skulle køre på lige fod, med lige mange mænd og kvinder, der afsluttede udholdenhedsudfordringen.

Det er den seneste i en lang række af titler for Pooley, som har nydt stor succes i både duathlon og triatlon, siden hun afsluttede sin berømte professionelle cykelkarriere for altid i 2016.