Tom Pidcock vinder guld i olympisk mountainbikeløb

Indholdsfortegnelse:

Den 21-årige tager Team GB's første mountainbike-guld, da Mathieu van der Poel styrter ud

Tom Pidcock har vundet Team GB's første cykelguldmedalje ved OL i Tokyo 2020 i mændenes crosscountry-mountainbike-begivenhed.

Yorkshireman slog den schweiziske rytter Mathias Flückiger, da præ-løbets favorit Mathieu van der Poel blev tvunget til at opgive efter et kraftigt styrt i den indledende omgang. Den forsvarende mester Nino Schurter kunne kun klare sig på fjerdepladsen med Spaniens David Valero tog bronze.

Pidcocks sejr betyder, at han bliver den første britiske rytter til at vinde en medalje i disciplinen mountainbike siden dens introduktion ved Atlanta-legene i 1996.

Den 21-årige tog til sidst guld med relativ lethed og slog Flückiger med 20 sekunder på den tekniske Izu mountainbike-bane. Pidcock formåede at skubbe væk solo med to omgange tilbage efter at have vist sig for stærk på 4 km banens forskellige stejle stigninger. Presset fra Pidcock fik Flückiger til at sætte foden ned med to omgange tilbage, alt andet end at sikre guldet til Storbritannien.

Med tid nok til at fejre var Pidcock i stand til at få fat i et britisk flag, mens han sejlede langs målstregen.

Pidcock havde også sin rimelige del held under løbet, da han med nød og næppe undgik Van der Poels spektakulære styrt i begyndelsen af løbet. Van der Poel kæmpede videre, men forlod til sidst med to omgange tilbage, da hans skader tog sin vej.

Ineos Grenadier kaldte sin olympiske succes 'uvirkelig' efter at have udt alt, at han ikke havde haft et godt løb, siden han brækkede kravebenet i et styrt i begyndelsen af juni.