Joaquim 'Purito' Rodríguez kører på Cape Epic mountainbikeløb

Indholdsfortegnelse:

Tidligere rytter kører løbet i farverne Bahrain-Merida

Joaquim Rodriguez kører i øjeblikket det legendariske Cape Epic mountainbike-løb i farverne fra sin arbejdsgiver, Bahrain-Merida pro-teamet.

Rodriguez, som i flere måneder sidste år var genstand for mange spekulationer, da han besluttede, om han ville fortsætte sin karriere som rytter, sluttede sig til Bahrain-Merida fra Katusha og arbejder i øjeblikket på holdet som medlem af det tekniske personale og mentorpersonalet. I løbet af sin ridekarriere nåede han fem GC-podier ved Grand Tours og vandt både La Fleche Wallonne og Il Lombardia.

Løbet er et parret mountainbikeløb, der løber fra den 19. til 26. marts i Sydafrika, og Rodriguez er et partnerskab med spanieren Jose Hermida, der vandt sølv ved OL i Athen 2004 for mountainbiking.

'Jeg har haft en fantastisk start på at arbejde med Bahrain Merida Pro Cycling Team, og jeg ser frem til at blive involveret i en af de største mountainbike-begivenheder i verden,' sagde Rodriguez før starten. 'Jeg er meget motiveret og værdsat muligheden for at slå mig sammen og lære af José, en af de bedste mountainbike-racere i verden. Vores mål er at præstere på det højest mulige niveau, og vores seneste fysiske form burde sætte os i en meget konkurrencedygtig position. Men frem for alt vil vi have det sjovt og nyde dette nye eventyr.'

Parret blev nummer 45 i prologen og kom på næsten 15 minutter efter vinderne, men efter den første etape - en indsats på 101 km med 2.300 m klatring - er de rykket op til den samlede 30. plads.