Alice Barnes og Alex Dowsett vinder ved British Time Trial National Championships

Indholdsfortegnelse:

Partriumf på teknisk Norfolk-bane. Foto: TDW Sport

Alice Barnes og Alex Dowsett er blevet kronet som National Time Trial Champions i Sandringham, hvor de begge slog stærke rivaler - inklusive i Alices tilfælde hendes egen søster - for at tage trøjerne væk.

Mændsløb: En sjette sejr til Dowsett

Mændenes 25,9-mile-bane startede og sluttede på Royal Estate i Sandringham og gik ud mod havet nær Docking. Ikke specielt egnet til hurtige tider, den indeholdt et par små spark og masser af tekniske hjørner, men var alligevel fri for vinden, som nogle havde forventet.

På trods af manglende tv-dækning, pralede mændenes startseddel et væld af højprofilerede professionelle. Disse omfattede Ian Stannard og Owain Doull (Team Ineos), Jonathan Dibben (Madison Genesis), Steve Cummings (Dimension Data) og John Archibald (Ribble Pro Cycling).

Med den forsvarende mester, Geraint Thomas, der var bundet til at forberede sig til Tour de France, efterlod dette Alex Dowsett og Harry Tanfield (Katusha-Alpecin) som de højest placerede forsvarende ryttere.

Da tiderne var kommet tættere på under-50-minutters mærket hele eftermiddagen, var Cummings den første til at gå under. 2017-dobbeltmesteren blev dog øjeblikkeligt fortrængt af Archibald, som i processen sikrede sig mindst podieplacering.

Dette efterlod kun holdkammeraterne Dowsett og derefter Tanfield til at afslutte. Første Dowsett sneg sig ind 6,8 sekunder foran Archibald. Med kun Tanfield nu på kurs, kom og gik Dowsetts tid på 49:25, hvilket sikrede manden fra Essex en fantastisk sjette nationale mesterskabssejr.

Da Tanfield til sidst sluttede lige uden for top 10, efterlod dette sølvet til Archibald og bronzen til Cummings.

Kvindeløb: Barnes-søstrene bytter trøjen

Ved at tage en kortere 17-mils bane tiltrak kvindeløbet ryttere, herunder Sarah Storey (Storey Racing), Elizabeth Banks (Bigla), Katie Archibald og Neah Evans (Team Huub), Hayley Simmonds (BTC City Ljubljana), sammen med søstrene Hannah og Alice Barnes (Canyon-Sram) kom til startlinjen.

Som i mændenes løb var det to holdkammerater, der skulle afsted sidst. I dette tilfælde søskende og lignende favoritter, Hannah og Alice Barnes.

Da løbet nåede sit klimaks, var det Simmonds, der sad i det varme sæde med kun Barnes-søstrene tilbage til mål. Det betød, at BTC City Ljubljana-rytteren var sikret en medalje, hun gled én plads tilbage, da Alice Barnes kørte hjem 14,909 sekunder før sin tid.

Det var kun Hannah til at afslutte. Da hun kiggede op ad vejen efter mesterens trøje, kunne hun ved denne lejlighed kun klare den tredjehurtigste tid. Til sidst afsluttede hun 32 sekunder efter sin søster og 15 sekunder efter Simmonds.

Alice forklarede sin tur efter at have lynet på mesterens trøje, som hendes søster havde forladt, og forklarede: 'Jeg var rystet over at have fået to fjerdepladser ved de europæiske lege i denne uge. Jeg ville gøre op for det her.

'Jeg havde ikke set banen før i morges. Jeg fulgte en af U23-drengene rundt og fik en idé om det i løbstempo. Jeg er virkelig glad… jeg kan ikke vente med at få min skinsuit.’