Vejrforholdene dominerer, da Mikkel Bjerg vinder tredje U23-VM i tidskørsel

Indholdsfortegnelse:

Tung regn så mange ryttere styrte, mens Bjerg skriver historie med tredobbelt forsvar af verdensmesterskabet

Svær regn dominerede sagerne, da Danmarks Mikkel Bjerg tog en tredje titel i træk under 23 mænds tidskørselstitel ved verdensmesterskaberne.

Stærk regn på tværs af banen på 32 km fra Ripon til Harrogate forårsagede alvorlige oversvømmelser langs dele af ruten, hvilket medførte farlige forhold og store styrt i løbet af dagen.

Bjerg viste sig imidlertid at være uigennemtrængelig over for det dramatiske vejr og nåede en tid på 40 minutter og 20 sekunder for at slå den amerikanske dup Ian Garrison og Brandon McNulty til henholdsvis anden og tredjeplads.

Mens Bjergs rekordstore præstation bekræftede hans plads som en af verdens mest talentfulde tidskørselsryttere, vil samtalen omkring løbet sandsynligvis blive domineret af vejret.

Bjergs holdkammerat Johan Price-Pejtersen styrtede ned efter at have kørt gennem en dyb, ikke-marshallet vandpyt, mens Ungarns Attila V alter også slap for en ubehagelig skade på trods af at han kom af sted under de glatte forhold.

Med vejret, der forventes at fortsætte, overvejer UCI nu, om det skal udskydes elitestævnet for kvinder senere i eftermiddag, der er planlagt til at tackle samme bane.

Den dag regnen kom

I stedet for kapsejladsen endte den individuelle tidskørsel for mænd under 23 år med at handle mere om de bibelske forhold, som konkurrenterne står over for.

Testen på 32 km fra Ripon til Harrogate ville have været teknisk og hård nok, men alligevel vedvarende, kraftig regn over hele banen tilføjede endnu en sværhedsgrad, da store dele af vejen blev oversvømmet.

Den første benchmark-tid blev sat af Danmarks Morten Hulgaard med en tid på 41 minutter og 16 sekunder, som viste sig at være god nok til at afværge indsatsen fra ryttere som Irland og Team Wiggins-rytteren Ben Healy og Mitchelton-Scotts seneste signing, Barnabas-toppen i Ungarn. Hulgaard blev dog hurtigt presset ned i hakkerækken af Garnison of the USA.

Da flere ryttere kom ind på banen, blev der rejst spørgsmål vedrørende sikkerheden. Dele af vejen blev alvorligt oversvømmet, hvilket skabte næsten ufarlige forhold.

Så meget, at Danmarks Price-Pejtersen styrtede kraftigt ned efter at have kørt gennem en dyb vandpyt, der var forårsaget af et overfyldt afløb. Den unge rytter var i stand til at fortsætte med at ride, men hændelsen løftede bestemt øjenbrynene for, om arrangementet skulle neutraliseres.

Norges Johan Knotten var den næste rytter, der oplevede problemer, da han tabte en kæde efter akvaplaning på et snævert hjørne. Han blev efterfulgt af V alter fra Ungarn, som blev tvunget af sin cykel og mistede igen kontrollen i en vandpyt.

Vejret spillede tydeligvis en stor rolle i processen, hvor ryttere fra startrampen mod slutningen skulle passe ekstra godt på i svingene, og nogle reducerede endda deres hastighed til gangtempo.

Til sidst var den forsvarende mester Bjergs kraft nok til at overvinde vejret, men der vil stadig være spørgsmålstegn ved, om nogen rytter overhovedet skulle have været på kurs.