Rohan Dennis vandt den australske tidskørselstitel på Team Ineos debut

Indholdsfortegnelse:

Mithelton-Scotts Luke Dubridge forsvarer titlen på imponerende vis

Rohan Dennis kickstartede sin Team Ineos-karriere ved at blive nummer to efter Mitchelton-Scotts Luke Durbridge ved de australske nationale mesterskaber i tidskørsel i Ballarat, Victoria.

Verdensmesteren blev vundet til titlen for andet år i træk af Durbridge, som tilbagelagde banen på 37,5 km i en tid på 46 minutter og 19 sekunder.

Durbridge formåede at finde 18 sekunder på Dennis på tværs af banen, og tog sin fjerde nationale tidskørselstitel i karrieren.

Dette kom efter et stramt løb på en bane, hvor de to ryttere var adskilt med kun tre tiendedele af et sekund ved halvvejskontrollen. Durbridge var dog i stand til at tage et gear op i slutfasen for til sidst at krydse stregen med en eftertrykkelig sejr.

Den nye Jumbo-Visma-signering Chris Harper fuldførte podiet, omend på en tid 1 minut 52 sekunder efter Durbridge, for at fuldføre en top tre i hele WorldTour.

I kvindernes begivenhed lykkedes det 19-årige Sarah Gigante fra Tibco-SVB at vinde en imponerende sejr i elite- og under-23-kategorierne for at slå WorldTour-rytterne Grace Brown og Amanda Spratt til en første elitetitel.

Gigante slog Brown med ni sekunder på den rullende 28,6 km lange bane, hvor Emily Herfoss rundede podiet kun et sekund ned på Brown. Verdensmesterskabets bronzemedaljevinder Spratt afsluttede yderligere 31 sekunder efter drift.

Disse tidskørselsresultater er den første smagsprøve på store racernyheder siden nytårsskiftet. Næste gang er Tour Down Under-etapeløb for kvinder og mænd, der finder sted i Adelaide, med start henholdsvis den 16. og 21. januar.

Men afviklingen af disse løb er blevet sat spørgsmålstegn ved af visse dele af cykelsamfundet i betragtning af den nuværende naturbrandkrise, der griber store dele af Australien.

Siden starten i september har brandene kostet 25 mennesker livet og hundredvis af millioner af dyr, og de har ødelagt 2.000 hjem i processen.