Marta Bastianelli vinder Gent-Wevelgem for kvinder fra reduceret bundsprint

Indholdsfortegnelse:

Italieneren nød godt af en stærk lead-out, som førte til sejr ved Women's Gent-Wevelgem

Marta Bastianelli vinder Gent-Wevelgem for kvinder efter en stærk føring fra holdkammeraten Chloe Hosking. Jolien D'Hoore (Mitchelton-Scott) havde set ud til at være i en vinderposition og førte spurten, men for længe i vinden så hun falme.

D'Hoore holdt fast på andenpladsen, og Lisa Klein (Canyon-SRAM) krydsede stregen som tredje for at fuldføre podiet.

Meget af arbejdet i hovedgruppen var blevet udført af Team Sunweb, men de kunne ikke klare nogen af deres angreb og kom derfra tomhændede.

Dette er det femte løb i 2018 Women's WorldTour og giver den femte forskellige vinder.

Gent-Wevelgem: Hvordan det brostensbelagte løb skete

Kvindernes Gent-Wevelgem, som faktisk startede i Ieper, blev kørt over en bane på 142,6 km og tog seks nøglestigninger: to gange hver op ad Baneberg, Kemmelberg og Monteberg.

I løbet af de indledende kilometer forsøgte mange ryttere lykken, men uanset hvilken hul de små grupper formåede at få, ville feltet hurtigt reagere for at bringe tingene sammen igen.

Med 100 km tilbage mellem rytterne og målstregen, var Thalita de Jong selv væk med en fordel på 29 sekunder, og gik på sit maksimum ud til 40 sekunder, før den begyndte at falde igen.

Hollænderen var tilbage i pelotonen omkring 5 km senere.

Bestigningen af Baneberg splittede feltet, da presset blev påført af stærke ryttere ved næsen af flokken. Den næste opstigning, Kemmelberg, så også små sp alter i flokken, og rytterne blev stillet op ad stigningen og ned ad nedkørslen.

De berømte Plugstreets - grussektorerne, der løber langs nær krigsmindesmærkerne i denne region - havde en større indflydelse på feltet end de brostensbelagte stigninger havde før.

Ved afslutningen af den tredje grusvej var der et mellemrum på 28 sekunder mellem den førende peloton og den jagende bagved, men arbejdet i jagten gjorde, at kløften blev lukket med relativ lethed.

Nogle ryttere forsøgte at komme væk over Baneberg på anden stigning, men kunne ikke ryste jagten.

Det var de senere stigninger, der tog deres vejafgift på nogle ryttere, og da feltet gik op over Kemmelberg med 39 km tilbage til slutningen var hullerne langt mere mærkbare, da feltet delte sig op.

Efter nogle tempofremstilling af større hold som Boels-Dolmans, Team Sunweb og Mitchelton-Scott, var der en pause i sagerne, da tempoet lettede, da rytterne benyttede lejligheden til at spise og drikke.

Da rytterne kom til 27 km fra slutningen, gik Rozanne Slik (FDJ-Nouvelle Aquitaine-Futuroscope) solo og havde snart 27 sekunder over den førende flok, som indeholdt de fleste af hovedudfordrerne til dette UCI Women's WorldTour-løb.

Sliks forspring svævede lige over 20 sekunder, og det så ud til at være mere en blødgørende øvelse for et hold snarere end en lang række indsats for hendes egen ære.

Pelotonen blev tvunget ind i lag, da presset blev påført af Team Sunweb. Vinden så Slik fangede, og tempoet i frontgruppen steg.

Den forreste gruppe bestod af 36 ryttere, og deres fordel i forhold til dem bag delingen så ud til kun at blive stigende, efterhånden som kilometerne blev krydset af.

Chantal Blaak (Boels-Dolmans) var aktiv foran i flokken og udelukkede effektivt sig selv fra slutspurten. Verdensmesteren, der kunne vinde i sin egen ret, virkede glad for at spille en støtterolle på et hold fyldt med vindere.

Med 14 km tilbage var afstanden mellem gruppe et og to ude på 40 sekunder, så det var klart, at vinderen ville komme fra den forreste gruppe.

Team Sunweb spillede til sin styrke og brugte fordelen ved numre med gentagne angreb fra den førende peloton, hvilket tvang deres rivaler til at dække træk.

En af dem, der skulle angribe var Coryn Rivera, en sprinter, der kunne vinde dette løb, med et alt af intet-angreb og blev droppet, så snart hun blev bragt tilbage, hvilket efterlod hende til at køre de sidste 6 km alene eller som del af den anden gruppe.

Blaak søsatte med 4,5 km tilbage, men de andre var i live for faren. Næste til at gå var Blaaks holdkammerat Christine Majerus, inden hun blev jaget og Blaak gik igen.

Ellen van Dijk (Team Sunweb) brugte en cykelbane til at starte, men kunne ikke få et hul, og den reducerede peloton var på vej mod en spurt.

Resultat: Gent-Wevelgem (142,6 km)