To ryttere taget i at tage EPO på Gran Fondo New York sportive

Indholdsfortegnelse:

Felipe Mendez fra Colombia udgav sig også for at være tvillingebror for at undgå opdagelse

Hvor langt vil du gå for at få en god tid på en sportslig? Nå, to ryttere nåede det omfang, de tog EPO ved det nylige Campagnolo GFNY verdensmesterskab i New York.

Felipe Mendez fra Colombia og Gabriel Raff fra Argentina er testet positive for det blodforstærkende lægemiddel i en kontrol uden for konkurrence efter det populære sportslige løb af firmaet Gran Fondo New York.

Organisationen bekræftede i en erklæring, at "begge var blandt flere tilfældigt udvalgte atleter ud af en testpulje på 60, som indeholdt ryttere med en legitim chance for at placere sig i top 10 samlet eller vinde en aldersgruppe."

Det bekræftede derefter, at både Mendez og Raff var testet positive for EPO og derfor ville blive udelukket på livstid fra GFNY-begivenheder.

Hvis den kendsgerning, at to ryttere dopede til en sportslig ikke var absurd nok, tager historien bag Mendez' positive det til et nyt niveau.

Arrangøren udt alte, at Mendez forsøgte at undgå opdagelse ved at hævde at være hans tvillingebror, som også kørte stævnet, mens han derefter dukkede op på startlinjen med et beskadiget armbånd for yderligere at maskere sin identitet.

På trods af dette omfattende forsøg fra Mendez på at unddrage sig tilfangetagelse, lykkes det ham kun at slutte som nummer 71. Raff, en tidligere professionel Ironman-atlet, klarede sig bedre end Mendez, men blev stadig kun nummer 25.

GFNY World Championship-løbet er teknisk set et sportsligt, men fungerer også som et løb med præmier til rådighed for vinderne.

CEO for GFNY-begivenhederne, Uli Fluhme, tog en ret enkel, men hårdfør tilgang til de positive tests. 'Det er enkelt: du kan ikke fange snydere, hvis du ikke udfører dopingkontrol. Disse resultater viser, at test er nødvendig, og at det virker.

'Desværre tester de fleste store løb stadig ikke, hvilket sender et tydeligt, men frygtelig bekymrende tegn: doping er tilladt her,' sagde Fluhme.

'Vi tillader ikke kursskæring ved vores løb, så hvorfor skulle vi se den anden vej, når det kommer til doping? GFNY-ryttere træner hårdt til løb. De fortjener fair konkurrence. Vi skylder dem dopingkontrol, selvom omkostningerne nu er langt over $15.000 hvert år.

'At ikke teste atleterne er en egoistisk, omkostningsbesparende beslutning fra en løbsleder. Det tvinger alle til at tage stoffer for at prøve at udjævne vilkårene.'