Vuelta a Espana 2019: Slovenien fejrer, da Pogacar vinder etapen, og Roglic sikrer sig den samlede titel

Indholdsfortegnelse:

En mægtig solopræstation se 20-årig slovener vinde tredje etapesejr, hvid ung ryttertrøje og sidste podieplads

Jumbo-Vismas Primoz Roglic vil tage en første Grand Tour-sejr ved Vuelta a Espana 2019 efter at have forsvaret den røde trøje på den næstsidste etape af løbet. I mellemtiden sikrede den 20-årige landsmand Tadej Pogacar sig en tredje etapesejr i løbet og en plads på podiet efter en imponerende solo-tur.

Roglic var uberørt af en vanskelig sidste bjergetape ind i Plataforma de Gredos, hvor han sluttede sammen med rivalen Alejandro Valverde for at sikre sig den samlede sejr.

Morgendagens processionsrute til Madrid bliver en festdag for Roglic, da han bekræfter sin status som en af verdens bedste Grand Tour-ryttere. Han tager titlen med en margin på næsten tre minutter fra Movistars Alejandro Valverde, der rider til karrierens syvende Vuelta-podie.

Etapen blev vundet af Pogacar, løbets yngste rytter, som angreb på løbets næstsidste kategoriserede stigning, før han afholdt en tydeligt træt peloton.

Det var en rytter, der ikke kun så Pogacar tage scenen, men også tilrane sig Astanas Miguel Angel Lopez i kampen om den hvide unge ryttertrøje og også springe Movistars Nairo Quintana op på podiet

Slovenien starter året uden at have haft en rytter på et Grand Tour-podie og kroner ikke kun den første Grand Tour i Roglic, men afslutter også Vueltaen med to ryttere på podiet, der bekræfter sig selv som en cykelsports nyeste supermagt.

Den sidste dag med rigtig racing

Den første times løb var hektisk, da Lopez' Astana forsøgte at dele løbet på Puerto de Pedro Bernard. De blev også hjulpet af Movistar, hvilket beviste, at forholdet var blevet forbedret efter gårsdagens kontrovers, da de forsøgte at isolere Roglic.

Jumbo-Visma forblev dog stærkt, og Roglics huse gjorde et fantastisk stykke arbejde de første 100 km og holdt hele feltet samlet, mens de kæmpede sig igennem en anden dag i træk med dårligt vejr.

Faktisk var vejret det eneste bemærkelsesværdige i det meste af scenens andet kvarter. En pause havde formået at etablere og udskille en føring, og feltet virkede mere interesseret i at forblive oprejst end at køre hårdt.

Det, den gjorde, var at starte med fuld gas på den sidste store stigning på dette års Vuelta, Puerto de Pena Negra, 14 km ved 5%.

Astana tog initiativet endnu en gang og indsatte et fuldt bjergtog fra bunden af stigningen til Lopez. Én efter én tog de deres træk, indtil flokken var tilstrækkeligt spændt ud og skåret til kun de bedste klatrere.

Colombianeren var den første til at angribe, selvom han ikke kunne trække et hul ud. Tempoet faldt, og det var her, Pogacar tog sin chance. Den 20-årige sprang foran med 4 km tilbage af stigningen og tog hurtigt et minuts føring, nok til praktisk t alt at tage den unge rytters trøje og komme tættere på podiet.

Den unge slovener var den første til at toppe stigningen med et hul på 90 sekunder ned ad nedkørslen og forlængede det med yderligere syv sekunder, da han ramte de sidste 20 km af kapsejlads.

Pogacars afstand steg og steg, da han blev heppet på af sin egen fanklub ved vejen. Han bekræftede sit talent og gjorde sit navn kendt for den bredere cykelverden.