Vuelta a Espana 2018: Dennis vinder kapløb mod ur, da Yates udvider føringen

Indholdsfortegnelse:

Yates forlænger føringen til 33 sekunder med kun en uge tilbage af løb

BMC Racings Rohan Dennis tog en forventet sejr i 16. etape-tidskørsel til Torrelavega, da Simon Yates (Mitchelton-Scott) udvidede sin Vuelta a Espana-føring.

Yates formåede at afslutte syv sekunder før Alejandro Valverde (Movistar) for at udvide sit samlede forspring til 33 sekunder efter en målt præstation på tværs af 32 km-banen.

Dagens store taber var Nairo Quintana (Movistar), som ikke kun tabte tid til Yates, men også fandt sig selv trukket fra podiet af en flyvende Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo)..

Dennis tog løbsbyttet og formåede at køre en negativ split, som efterlod ham 50 sekunder foran alle andre i feltet. Dette gav australieren sin anden sejr ved dette års Vuelta, da han allerede snuppede etape 1-tidskørslen.

For Yates vil han nu forsøge at forsvare sin føring i løbet i de sidste fem etaper af kapsejlads, som omfatter tre bjergetaper, startende med morgendagens topmål på toppen af Balcon de Bizkaia.

Kæp mod uret

Etape 16 var sandhedens løb, en individuel tidskørsel på 32 km fra Santillana del Mar til Torrelavega.

Det skulle gå hurtigt. Ruten rullede mod begyndelsen, inden den blev flad som en pandekage de sidste 10 km. En perfekt bane for de kraftfulde og et potentielt bananskind til de mindre, lettere klatrere.

Simon Yates havde kun en fordel på 26 sekunder over Alejandro Valverde, en dygtig rytter mod uret på sin dag, og 33 sekunder over Nairo Quintana på tredjepladsen. Det var meget muligt, at den røde trøje ville skifte hænder sidst på dagen.

Med hensyn til scenebyttet virkede det næsten indlysende, hvem der skulle tage det: Rohan Dennis. Australieren havde allerede gjort krav på åbningstidsprøven og så død klar til at tilføje en anden sejr.

Så da den 28-årige krydsede stregen for at sætte en foreløbig føring på 37 minutter og 57 sekunder, var de færreste overraskede. Hans tid var 50 sekunder bedre end holdkammeraten Joey Rosskopf og Jonathan Castroviejo (Team Sky), hvilket skubbede ham ind i det varme sæde.

Ryttere kom og gik, men ingen var tæt på at forstyrre Dennis, og sejren så ud til at være hans. Det, der var vigtigt nu, var kampen om GC.

Alle ryttere var på banen, og ved første gang var der et indtryk af dagen. Kruijswijk bestod førstegangskontrollen 10 sekunder hurtigere end Dennis, mens Yates kun havde indgivet tre sekunder til nærmeste konkurrent Valverde.

Den flyvende hollænder begyndte at forsvinde fra Dennis' tid, men satte stadig sine GC-kolleger for sværdet, stadig langt foran folk som Yates og især Quintana og Lopez alle på vejen.

Kruijswijk sluttede til sidst på en femteplads på dagen, men havde taget sig tid nok til at rykke sig op i GC-stillingen på det virtuelle podie, hvor Quintanas præstation så ham tabe på sin podieplads.

Valverde rullede derefter ind, selv over 90 sekunder på drift af Dennis, selvom det ikke havde nogen betydning. Det, der var vigtigt, var Yates-tiden.

Til sidst slog briten Valverde med syv sekunder – en mindre gevinst, men en han med glæde ville have taget i starten af dagen.